Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2026-2027 sezonu lig aşamasındaki ilk sınavında Roma ile karşı karşıya geldi.
Chobani Stadyumu'nda oynanan mücadele saat 19.45'te başladı. Karşılaşmayı İspanyol hakem Jesús Gil Manzano yönetti.
İki takımın da kontrollü başladığı mücadelede ilk gol konuk ekip Roma'dan geldi.
Cristante Roma'yı öne geçirdi
Roma, karşılaşmanın 39. dakikasında Bryan Cristante'nin golüyle öne geçti.
Ceza sahası dışından kaleyi deneyen Roma kaptanının vuruşunda Fenerbahçe kalecisi Ederson gole engel olamadı ve İtalyan temsilcisi 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.
İlk 45 dakikada başka gol olmayınca Fenerbahçe soyunma odasına 1-0 geride gitti.

Fenerbahçe ikinci yarıya golle başladı
Sarı-lacivertliler ikinci yarıya ise adeta golle başladı.
48. dakikada Mason Greenwood'un pasıyla savunmanın arkasına hareketlenen Archie Brown, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara göndererek skoru 1-1'e getirdi.
Fenerbahçe böylece ikinci yarının henüz başında Roma karşısında beraberliği yakaladı.

Kadıköy'de kazanan çıkmadı
Brown'ın beraberlik golünün ardından iki takım da üstünlük golünü bulmak için mücadele etti. Ancak kalan dakikalarda skor değişmedi.
Karşılaşmanın son düdüğüyle birlikte Fenerbahçe ile Roma sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı.
Sarı-lacivertliler böylece Şampiyonlar Ligi lig aşamasındaki ilk karşılaşmasından 1 puan çıkardı.
Fenerbahçe'nin golünü Archie Brown kaydederken, Roma'nın golü Bryan Cristante'den geldi.
Tribünlerden özel koreografi

Öte yandan Fenerbahçe'nin 18 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'nde taraftarı önüne çıktığı tarihi geceye tribünler de damga vurdu. Roma karşılaşmasının seremonisi öncesinde sarı-lacivertli taraftarlar özel olarak hazırlanan koreografiyle görsel şölen oluşturdu. Tribünleri kaplayan koreografi ve sarı-lacivert atmosfer, Fenerbahçe'nin uzun yıllar sonra Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonuna dönüşünü daha da özel hale getirdi.
diyekonustu.com
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Yorum Yap