diyekonustu.com
$ DOLAR
-
-
€ EURO
-
-
BİTCOİN
-
-
ÇEYREK ALTIN
-
-
BİST 100
-
-
GRAM ALTIN
-
-
TAM ALTIN
-
-
PETROL
-
-
ONS ALTIN
-
-
Tüm Piyasalar →

Samsun Çarşamba Havalimanı'nda yeni terminalin temeli atıldı

Samsun Çarşamba Havalimanı'nın kapasitesini artıracak Yeni İç ve Dış Hatlar Terminal Binası için ilk adım atıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen törende yeni terminalin temeli atılırken, projenin tamamlanmasıyla yıllık yolcu kapasitesinin 3 milyona çıkarılması hedefleniyor.

Google Haberler'de diyekonustu.com'u takip edin Takip Et
Samsun Çarşamba Havalimanı'nda yeni terminalin temeli atıldı

Paylaşma seçenekleri

Bu haberi sosyal medya hesaplarında veya mesajlaşma uygulamalarında paylaş.

E-posta Facebook X X p Pinterest W WhatsApp T Telegram in LinkedIn @ Threads r Reddit
0
Mail

Samsun'un hava ulaşımında önemli yatırımlardan biri olacak Çarşamba Havalimanı Yeni İç ve Dış Hatlar Terminal Binası'nın temel atma töreni gerçekleştirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katıldığı törende; Samsun Valisi Orhan Tavlı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti Samsun milletvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Orhan Kırcalı ve Ersan Aksu, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili lyas Topsakal, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Fatih Çakmak da yer aldı.

Yeni terminal için ilk adım atıldı

Törende konuşan Bakan Uraloğlu, Samsun'da hava yolu kullanımının yıllar içerisinde önemli ölçüde arttığına dikkat çekerek, yeni terminal yatırımıyla Çarşamba Havalimanı'nın daha modern ve yüksek kapasiteli bir yapıya kavuşturulacağını söyledi.

Sıfırdan inşa edilecek yeni İç ve Dış Hatlar Terminal Binası29 bin 120 metrekarelikalana sahip olacak. Yeni terminalin tamamlanmasıyla havalimanının yıllık 2 milyon olan yolcu kapasitesi3 milyona çıkarılacak.

Samsun'un hava ulaşımına yeni dönem

Yeni terminalle birlikte yolcu alanlarının genişletilmesi, havalimanındaki hizmet kalitesinin artırılması ve Samsun'un artan hava yolu talebine cevap verilmesi hedefleniyor.

Bakan Uraloğlu, yatırımın yalnızca ulaşıma değil Samsun'un turizm, ticaret ve lojistik potansiyeline de katkı sağlayacağını belirtti. Projenin 2027 yılı sona ermeden tamamlanması hedefleniyor. 

diyekonustu.com

Son Haberler

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yap

Sonraki haber hazırlanıyor