Haber ara

Select theme:
COVID-19

Irak’ta mahsur kalan Samsunlu işçiler yurda döndü

Gazete Gerçek, Irak'ın Kerbela kentinde giden 17 Samsunlu inşaat işçisinin yaşadıklarını gündeme getirmişti

| 2020-06-16 03:14:00
Irak’ta mahsur kalan Samsunlu işçiler yurda döndü

Gazete Gerçek, Irak'ın Kerbela kentinde giden 17 Samsunlu inşaat işçisinin yaşadıklarını gündeme getirmişti. Ölümcül virüsle mücadele kapsamında havayolu ve karayolu yasağının getirilmesiyle Irak'tan ayrılamadıklarını kaydeden Samsunlu işçiler, Başkonsoloslukla görüştüklerini ve Ankara'dan tahliye kararı verilmesiyle buradan ayrılabileceklerini bilgisini aldıklarını söyledi. İşçiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yardım çağrısında bulunmuştu.

'GIDA SIKINTISI YAŞAMAYA BAŞLADIK' 

 Türkiye'ye çağrı yapan işçilerden Yılmaz Atmaca, "Ayın 15'inden beri evdeyiz. Sokağa çıkma yasağı var. İşler kapalı. Gün be gün koşullar daha da zorlaşıyor. Gıda sıkıntısı yaşamaya başladık. Türkiye'ye gelmek istiyoruz, uçuşlar ve karayolları her taraf kapatılmış. Bir fırsat veya bir imkan varsa yetkililerden o imkanı değerlendirmelerini istiyoruz. Türkiye'ye geri dönmek istiyoruz" dedi.

MARDİN’DE 15 GÜN KARANTİNA

 Edinilen bilgilere göre; Samsunlu işçiler Irak’ta mahsur kaldıkları bölgeden ayrıldı. Türkiye’ye giriş yapan işçiler, güvenlik amaçlı Mardin’de 15 gün süreli karantina altına alındı.  İşçiler, buradaki karantina süreçlerinin ardından memleketleri Samsun’a dönüş yaptı. Ailelerine kavuşan işçiler, hükümete teşekkür etti.

DAHA FAZLA