Diye Konuştu
Habergönder
$ DOLAR
-
-
€ EURO
-
-
BİTCOİN
-
-
ÇEYREK ALTIN
-
-
BİST 100
-
-
GRAM ALTIN
-
-
TAM ALTIN
-
-
PETROL
-
-
ONS ALTIN
-
-
Tüm Piyasalar →

Fatma Betül Sayan Kaya tutuklandı! 2,17 milyar lira detayı...

Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, kamuoyunda “fon vurgunu” olarak bilinen soruşturma kapsamında tutuklandı. Aynı dosyada şüpheli olarak ifade veren eşi İlyas Kaya ile eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Google Google'da Diye Konuştu'yu tercih edilen kaynaklarına ekle!
Fatma Betül Sayan Kaya tutuklandı! 2,17 milyar lira detayı...

Paylaşma seçenekleriPaylaş

Bu haberi sosyal medya hesaplarında veya mesajlaşma uygulamalarında paylaş.

E-posta Facebook X X p Pinterest W WhatsApp T Telegram in LinkedIn @ Threads r Reddit
Yorum Yaz 0
Mail

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen fon soruşturması kapsamında Fatma Betül Sayan Kaya, eşi İlyas Kaya ve eski SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, ikinci kez ifade vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne geldi.

Fatma Betül Sayan Kaya'nın gözlüğü gündem oldu! Fiyatı şaşırttı

Savcılıkta işlemleri tamamlanan Fatma Betül Sayan Kaya, “Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet” ve “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” suçlamaları kapsamında tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk edildi. Mahkemenin kararıyla Kaya tutuklandı.

İlyas Kaya ve eski SPK Başkanı serbest bırakıldı

Soruşturma kapsamında ifade veren İlyas Kaya ve eski SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı ve imza atma yükümlülüğünü içeren adli kontrol tedbirleri uygulandı. İki isim bu şartlarla serbest bırakıldı.

Savcılığın sevk yazısında hisse işlemleri yer aldı

Savcılığın tutuklama talebine ilişkin sevk yazısında, Özata Denizcilik hisselerinde gerçekleştirilen işlemler ve Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan rapora dikkat çekildi.

Yazıda, Fatma Betül Sayan Kaya'nın söz konusu hisseleri Nisan 2026'da aldığı, satış işlemini ise 16 Eylül 2026'da gerçekleştirdiği belirtildi. Fonların tasfiye kararının 17 Eylül'de alındığına işaret edilen yazıda, satışın kararın açıklanmasından bir gün önce yapıldığı vurgulandı.

Ayrıca hisselerin borsada normal satış işlemiyle değil, Tera Yatırım'a virman yoluyla devredildiği ve satış bedelinin aynı gün Kaya'nın hesabına geçtiği kaydedildi. Savcılık, bu işlemleri ve Tera Grubu yöneticileriyle kurulan iletişimi tutuklama talebinin gerekçeleri arasında gösterdi.

Soruşturmanın geçmişinde 2,17 milyar liralık iddia var

Kaya çifti, Özata Denizcilik hisselerindeki alım satım işlemleri nedeniyle daha önce de gündeme gelmişti. İddialara göre çift, söz konusu hisselere yaklaşık 163 milyon lira yatırmış ve satış işlemleri sonucunda yaklaşık 2 milyar 170 milyon lira gelir elde etmişti.

İddiaların ardından Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmişti. Soruşturma kapsamında çiftin mal varlıklarının dondurulmasına yönelik işlemler de başlatılmıştı. 

diyekonustu.com

Son Haberler

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yap

Sonraki haber hazırlanıyor