diyekonustu.com
$ DOLAR
-
-
€ EURO
-
-
BİTCOİN
-
-
ÇEYREK ALTIN
-
-
BİST 100
-
-
GRAM ALTIN
-
-
TAM ALTIN
-
-
PETROL
-
-
ONS ALTIN
-
-
Tüm Piyasalar →

Deltadaki sazlıklar geçim kaynağı oluyor, doğaya geri dönüyor

Diye Konuştu – UNESCO Dünya Mirası Listesi adayı Kızılırmak Deltası Sulak Alan ve Kuş Cenneti’nde, tarım, büyük-küçükbaş hayvancılık ve balıkçılık geçim kaynağı.

Google Haberler'de diyekonustu.com'u takip edin Takip Et
Deltadaki sazlıklar geçim kaynağı oluyor, doğaya geri dönüyor

Paylaşma seçenekleri

Bu haberi sosyal medya hesaplarında veya mesajlaşma uygulamalarında paylaş.

E-posta Facebook X X p Pinterest W WhatsApp T Telegram in LinkedIn @ Threads r Reddit
0
Mail

Diye Konuştu – UNESCO Dünya Mirası Listesi adayı Kızılırmak Deltası Sulak Alan ve Kuş Cenneti’nde, tarım, büyük-küçükbaş hayvancılık ve balıkçılık geçim kaynağı. 356 kuş türünün yaşadığı 56 bin hektarlık alanda özellikle doğal ortamda yetişen sazlıklar, bölge halkına gelir kaynağı oluyor. 

EĞİTİM MERKEZİNİN ÇATILARINA ÖRTÜ OLDU
Verimli mera ve çayırların yanı sıra subasar (longoz) ormanlarında yetişen sazlıklar, son olarak ‘Yörükler Ziyaretçi ve Doğa Eğitim Merkezi’ne ait bungalov evlerinin çatılarına örtü olarak kullanıldı.

AZERBAYCAN’DA KARAR VERİLECEK
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Kızılırmak Deltası Sulak Alan ve Kuş Cenneti’nin adaylığı 30 Haziran – 10 Temmuz 2019 tarihleri arasında Azerbaycan’da gerçekleşecek UNESCO 43. Genel Konferansı’nda karara bağlanacak.

Kaynak: www.diyekonustu.com

Son Haberler

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yap

Sonraki haber hazırlanıyor