diyekonustu.com
$ DOLAR
-
-
€ EURO
-
-
BİTCOİN
-
-
ÇEYREK ALTIN
-
-
BİST 100
-
-
GRAM ALTIN
-
-
TAM ALTIN
-
-
PETROL
-
-
ONS ALTIN
-
-
Tüm Piyasalar →

31 yıldır, 300 bin kişiye enerji oluyor

Diye Konuştu – Samsun’un Bafra ilçesi Kızılırmak nehri üzerinde kurulu olan Altınkaya Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES), 702,55 megavat kurulu gücü ile ortalama 926 milyon 999 bin 516 kilovatsaat elektrik üretimi il

Google Haberler'de diyekonustu.com'u takip edin Takip Et
31 yıldır, 300 bin kişiye enerji oluyor

Paylaşma seçenekleri

Bu haberi sosyal medya hesaplarında veya mesajlaşma uygulamalarında paylaş.

E-posta Facebook X X p Pinterest W WhatsApp T Telegram in LinkedIn @ Threads r Reddit
0
Mail

Diye Konuştu – Samsun’un Bafra ilçesi Kızılırmak nehri üzerinde kurulu olan Altınkaya Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES), 702,55 megavat kurulu gücü ile ortalama 926 milyon 999 bin 516 kilovatsaat elektrik üretimi ile 280 bin 60 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu (konut, sanayi, metro ulaşımı, resmi daire, çevre aydınlatması gibi) tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılıyor.

294 BİN KONUTUN ELEKTRİK İHTİYACINI KARŞILIYOR
Altınkaya Barajı ve HES, yalnızca konut elektrik tüketimi dikkate alındığında ise 294 bin 286 konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek elektrik üretimi yapıyor.

TÜRKİYE’NİN 29’UNCU EN BÜYÜK SANTRALİ
Kamuya ait Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) tarafından işletilen santral 702,55 MWekurulu gücü ile Türkiye’nin 29’uncu Samsun’un ise 3’üncü büyük enerji santrali ve 4’üncü büyük Hidroelektrik Santrali durumunda.

FAYDALI SU MİKTARI 2 MİLYON 892 MİLYON METREKÜP
Altınkaya Barajı ve HES’in göl alanı 118,3 metreküp. Elektrik üretimi için faydalı su miktarı, 2 milyon 892 bin metreküp, yüksekliği 137 metre. Minimum işletme seviyesi (Rakım) 160 metre. Maksimum işletme seviyesi (Rakım) 190 metre. Minimum işletme seviyesi (Su hacmi) 2 milyon 871 bin metreküp. Maksimum işletme seviyesi 5 milyon 763 bin metreküp.

Kaynak: www.diyekonustu.com / Tolga BİRGÜCÜ

Son Haberler

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yap

Sonraki haber hazırlanıyor