- diyekonustu.com'un Samsun'da açtığı Kavak Belediyesi Dosyası'na her geçen gün bir başka skandal ekleniyor. Kavak ilçesinde çalkantılı süreçler bir an olsun bitmezken, daha önce nepotizm, akraba saltanatı, eş-dost kayırma, muhtarlara yönelik şantaj ve tehdit iddialarıyla sarsılan Kavak Belediyesi, bu kez adeta "bu kadar da olmaz" dedirtecek yeni bir yolsuzluk iddiasıyla gündemde.
- VALİLİĞE KADAR ULAŞAN RANT ÇARKI
- BAKANLIĞIN HİBE KONTEYNERLERİ ÜZERİNDEN KOMİSYON DÜZENİ
- "ÖZEL İMALAT" SÜSÜ VERİLEREK FATURALANDIRILDI!
- Bakanlıktan hibe yoluyla gelen çöp konteynerlarının, sanki dışarıdan bir firma tarafından özel olarak imal edilmiş gibi gösterilerek faturalandırıldığı öne sürüldü.
- ÖDEME SONRASI 'NAKİT İADE' VE BAŞKAN İDDİASI
- DOSYA KABARIYOR: KAVAK BELEDİYESİ'NDE NELER OLUYOR?
- Kavak Belediyesi’ndeki iddialar zinciri halka halka büyümeye devam ediyor. Daha önce belediyedeki akraba atamalarını, eş-dost ilişkilerini, koltuk paylaşımlarını, şantaj ve tehdit iddialarını, muhtarların hedef alındığı skandal süreçleri manşetlerimize taşımıştık.
- VAHİM TABLO ARTIK GÖZLER ÖNÜNDE
Valilik makamına ve ilgili kurumlara sunulan bu yeni şikayet dilekçeleri ve ifadeler, Kavak’taki yönetim probleminin artık iddia boyutundan çıkıp, resmi soruşturma evraklarına yansıyan vahim bir tabloya dönüştüğünü gözler önüne seriyor.
- KAMU MALLARI KİMLERİN CEBİNE GİDİYOR?
- Kamu mallarının, bakanlık hibelerinin ve halkın vergilerinin kimlerin cebine gittiği, bu iddiaların üzerinde yetkililerin nasıl bir gidişat izleyeceği tüm kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.
Kavak’ta yaşanan usulsüzlüklerin, kurulan fatura çarklarının ve bu iddiaların odağındaki isimlerin sessizliğini koruyup korumayacağı ise diyekonustu.com'un açtığı 'Kavak Belediyesi Dosyası' ile açığa çıkmaya devam ediyor. - Tolga Birgücü
- KAVAK BELEDİYESİ DOSYASI İÇİN TIKLAYIN!
diyekonustu.com, Samsun Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’na (YİKOB) sunulan resmi şikayet ve ifade tutanaklarına ulaştı. Tutanaklar, belediyedeki iddiaların artık münferit olayları aştığını, sistematik bir rant çarkına dönüştüğünü gözler önüne seriyor.
İşte detaylar...
diyekonustu.com'un ulaştığı YİKOB’a sunulan ve kayıtlara geçen çarpıcı ifadelerde, belediye içerisindeki ticari ilişkiler ve fatura oyunları tüm çıplaklığıyla deşifre edildi. İddialara göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen Sıfır Atık projesi kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan hibe edilerek ilçeye getirilen çöp konteynırları, adeta bir haksız kazanç ve komisyon aracına dönüştürüldü.
İşin en vahim ve skandal boyutu ise ödeme aşamasında yaşandı. İddiaya göre; söz konusu firmaya ödemeler yapıldıktan sonra, KDV hariç kalan bedel nakit olarak özel firmanın sahibi A.U. tarafından alınıp, doğrudan Yeniden Refah Partili Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün'e ulaştıldı.
USULE UYGUN GÖSTERİLEREK HAKSIZ ÖDEME
diyekonustu.com'un ulaştığı diğer inceleme konuları arasında, Kavak Belediyesi'ne iş yapıldığı gerekçesiyle aynı firmanın sahibi A.U.'ya, usule uygun gösterilerek başka haksız ödemeler aktarıldığı da var.
İşte o manşetler: