Haber ara

Select theme:
Eğitim

Yıldız: İhtiyacımız sadece tablet değil

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Samsun 1 No'lu Şube Başkanı Hamdi Yıldız, yüz yüze eğitime geçmeye hazırlanan Türkiye’deki eğitim durumu hakkında diyekonustu

| 2020-10-08 02:01:00
Yıldız: İhtiyacımız sadece tablet değil

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Samsun 1 No'lu Şube Başkanı Hamdi Yıldız, yüz yüze eğitime geçmeye hazırlanan Türkiye’deki eğitim durumu hakkında diyekonustu.com Genel Yayın Yönetmeni ve Gazete Gerçek Haber Müdürü Tolga BİRGÜCÜ'ye açıklamalarda bulundu. Sendika başkanları, eğitimde eşitsizliğe dikkati çekerken, öğretmenlerin haklarının hiçe sayıldığını söyledi. Hükümete eğitimcilerin yaşadıkları hak mahrumiyetinin giderilmesi yönünde çağrı yapan sendika başkanları, pandemi sürecinin okul idareleri bırakılmadan devlet desteği ile yönetilmesi gerektiğini kaydettti.

12 EKİMDE 2,3,4’LER DE EĞİTİME BAŞLIYOR


 Türkiye’de pandemi süreci devam ederken, eğitim-öğretimde ikinci aşama geçiliyor. Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime aşamalı geçişte alınan yeni kararlarla ilgili açıklama yaptı. Bakan Selçuk, 12 Ekim Pazartesi günü ilkokul 1'inci sınıflarla birlikte, 2, 3, 4; ortaokul 8'inci sınıf ve lise 12'nci sınıfların, köy okullarının ve özel gereksinimi olan öğrencilerin de yüz yüze eğitime başlayacağını duyurdu. 



VELİ İSTERSE OKULA GÖNDERMEYECEK


 Bu aşamada isteyenin çocuklarını okula göndereceğini, istemeyenlere ise esneklik tanınacağını ancak velisi tarafından okula gönderilmeyen öğrenci uzaktan eğitime devam edeceğini söyledi. 



GEREKİRSE CUMARTESİ GÜNÜ DE DERS OLACAK

 


Bilim Kurulu’nun tavsiye kararlarıyla, okulda kalış sürelerinin kısaltılacağını, köy okullarının ilkokul ve ortaokul olmak üzere açılacağını, 500 bin öğrenciye tablet dağıtılacağını, uzaktan eğitim sürecinin yine yüz yüze eğitimle eş zamanlı olarak devam edeceğini, gerekirse Cumartesi gününe de yüz yüze eğitim konulabileceğini söyledi.

‘SAMSUN’DA 35 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM ALAMADI’

 

Eğitim-Bir-Sen Samsun 1 No'lu Şube Başkanı Hamdi Yıldız, “Uzaktan eğitim, teknik anlamda altyapı eksiklikleri olan ülkemizde öğrencilerimiz arasında ciddi bir şekilde fırsat eşitsizliği yaratmıştır. Samsun’dan örnek vermek gerekirse; kentimizde 2 bin 200 ailenin evinde televizyon olmadığı 35 bin öğrencinin internet altyapısı ve teknolojiye ulaşamamasından dolayı uzaktan öğretim alamadıklarını biliyoruz. Kısacası teknolojiye erişim noktasında problem yaşayan öğrencilerimiz, bu eğitimi alma noktasında güçlük çekmiştir. Eğitimden mahrum kalmışlardır. Dolayısıyla yüzyüze eğitimin başlamasını kesinlikle olumlu buluyoruz ancak bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulların açılmasıyla beraber ciddi anlamda üst düzeyde tedbirler alması gerekiyor” diye konuştu.

YILDIZ: MEB TEMİZLİĞE CİDDİ BİR BÜTÇE AYIRMALIDIR

 

TYP personeli alım sayısının artırılması, okullardaki temizlik ve hijyen noktasındaki kurallara riayet açısından öğretmen ve hizmetli alımların sayısının artırılması gerektiğini söyleyen Başkan Yıldız, “Her şeyden önemlisi, okul aile birliklerinin bütçelerinin tam takır olduğu dönemdeyiz. Burada bakanlığın hızlı bir şekilde okul bütçesini oluşturup, yeterli bütçeyle hijyen ürünlerini sağlaması gerekiyor. Bakın biz alanda ve sahadayız, geçtiğimiz günlerde bakanlıktan Samsun’a 60 bin TL’lik bütçe geldi. Bu bir ilçeye bile yeterli olmayacak rakamdır. Burada ciddi bir bütçenin temizliğe yönelik oluşturulması, okulların ve idarecilerin rahatlatılması gerekiyor. Yöneticiler sponsorlar bularak kendi imkanlarıyla temizlik ürünlerini temin etmeye çalışıyor. Ancak bu mücadele maalesef görülmüyor. Bunların fark edilmesi lazım. MEB’in özellikle okulların bütçesini ciddi anlamda desteklemesi gerekiyor. Temizlik ürürünleriyle ilgili bazı okullarımızın eksikliklerin hızlı bir şeklinde giderilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

'GEÇ KALINMIŞ BİR ADIM OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ’

 

“2., 3., 4., 8. ve 12 sınıfların yüz yüze eğitime başlamaları olumlu adımdır” diyen Başkan Hamdi Yıldız, “Seyreltilmiş olarak eğitimin sürüdürülebilmesi kararını şu an için olumlu buluyoruz. Bunu aslında daha önce atılması gereken bir adım olarak değerlendiriyoruz ve bundan sonraki süreçte de tüm sınıflar için bu programın uygulanmasını bekliyoruz. Bu şu demek değil; ‘biz okulları açtık herkes başının çaresine baksın.’ Yüzyüze eğitim süreci, bize ileriye dönük sıkıntılar çıkarabilir. Süreç okul idarecilerinin inisiyatifine bırakılarak yönetilmeye kalkılmamalıdır. Buna yönelik tedbirlerin bakanlık tarafından da alınması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

‘BİZİM İHTİYACIMIZ SADECE TABLET DEĞİLDİR’

 

500 bin tablet dağıtımıyla ilgili değerlendirme yapan Başkan Yıldız, “TAblet ve bilgisayar noktasında, ciddi kampanyalar ve yardımlaşmalar yapıldı. Ancak bizim ihtiyacımız sadece tablet değildir. EBA’nın altyapısının yetersiz kaldığı herkesçe malumdur. Buradaki yük öğretmenin üzerine bindirilmektedir. Bu konuda yaşanan sıkıntıların da giderilmesi gerekiyor. Bu işin paydaşları ile istişare edilmesi, doğru kararlar alınmasına yardımcı olacaktır. Velilere verilen serbestlik inisiyatifi de doğru bir adımdır ancak bu zaman içerisinde tedbirler alındığında güven ortamı oluştuğunda ortadan kalkacaktır. Veliler çocuklarını güvenle okullara gönderecekler ve uzaktan eğitime gerek kalmayacaktır” dedi.

DAHA FAZLA