Diye Konuştu AMP
Güncel

Tutuklu sayısı 85'e çıktı: Fon soruşturmasında bir gecede 20 tutuklama

Fon soruşturmasında yeni tutuklama dalgası geldi. Gözaltına alınan 20 şüphelinin tamamı tutuklanırken soruşturmadaki toplam tutuklu sayısı 85'e yükseldi.

03 Ekim 2026, 12:56 · Diye Konuştu

İstanbul'da sermaye piyasalarındaki işlemlere ilişkin yürütülen fon soruşturmasında yeni bir tutuklama dalgası yaşandı. Gözaltına alınan 20 şüphelinin tamamı çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Son kararla birlikte soruşturma kapsamında cezaevine gönderilenlerin sayısı 85'e yükseldi.

20 ŞÜPHELİNİN TAMAMI TUTUKLANDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 20 şüphelinin adliyedeki işlemleri tamamlandı.

Savcılığın tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ettiği şüphelilerin tamamı hakkında tutuklama kararı verildi. Böylece soruşturmanın tutuklama bilançosuna bir günde 20 kişi daha eklendi.

Tutuklananlar arasında borsacı Burak Sevindik ile şarkıcı Nil Özalp de bulunuyor.

TUTUKLU SAYISI 85'E ÇIKTI

Soruşturmada son dalgayla birlikte tutuklu sayısı 85 oldu. 30 Eylül'de 34 kişi hakkında daha gözaltı kararı çıkarılmış ve soruşturmadaki şüpheli sayısının 217'ye ulaştığı bildirilmişti.

2 Ekim'de işlemleri tamamlanan 13 şüpheliden 4'ü tutuklanmış, 9 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Bugünkü 20 tutuklamayla birlikte soruşturmadaki tablo yeniden değişti.

SORUŞTURMANIN KAPSAMI GENİŞLİYOR

Dosyanın merkezinde sermaye piyasalarındaki işlemler ve yatırım fonları üzerinden gerçekleştirildiği öne sürülen finansal hareketler bulunuyor.

Soruşturma kapsamında daha önce bazı portföy ve yatırım şirketlerinin yöneticileri de tutuklanmıştı. Savcılığın mali incelemeleri kapsamında şirket yöneticilerinin para hareketleri, yurt dışı transferleri ve kripto varlık işlemlerinin de araştırıldığı bildiriliyor.

Sermaye Piyasası Kurulu da 17 Eylül'de yedi portföy yönetim şirketine ait 131 yatırım fonu için tasfiye kararı almıştı. Bazı fonların temerrüde düşmesinin ardından başlayan süreçte yaklaşık 500 bin yatırımcının durumu da gündeme gelmişti.

GÖZLER YENİ İŞLEMLERDE

Fon soruşturmasında tutuklama dalgalarının sürmesi, dosyanın henüz tamamlanmadığını gösteriyor. Son operasyonla birlikte tutuklu sayısının 85'e yükselmesiyle birlikte soruşturmanın bundan sonraki aşamasında yeni gözaltı ve tutuklama kararlarının gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.

Öte yandan soruşturmanın siyasi boyutunda da eski AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya'nın adı gündeme gelmiş, Kaya'nın ardından mal varlıklarının dondurulması için ilgili kurumlara yazı gönderilmişti.

Soruşturmanın finansal ayağına ilişkin incelemelerin devam ettiği süreçte, yeni şüpheliler ve yeni mali bağlantıların dosyaya girip girmeyeceği önümüzdeki günlerde netleşecek.

diyekonustu.com

#fon #gözaltı #soruşturma #tutuklama #fon soruşturması
Paylaş: