Samsun’da dört kuyumcu ve döviz işletmesine yönelik operasyonda gözaltına alınan 5 şüpheliden 2’si tutuklandı, 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ankara merkezli yürütülen soruşturmanın Samsun ayağında yaşanan yeni gelişme, kentte gündem oldu.
Samsun’da 4 işletmede arama yapılmıştı
19 Ekim’de Samsun’un İlkadım ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı çevresinde bulunan kuyumcu ve döviz işletmelerine operasyon düzenlenmişti. Alihan Kuriş hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirilen çalışmada, dört işletmede arama yapıldı.
Emniyet ekipleri tarafından yürütülen aramalarda iş yerlerindeki evraklar ve dijital materyaller incelemeye alındı. Operasyon kapsamında Samsun’da 5 kişi gözaltına alındı ve işlemlerinin ardından soruşturmanın yürütüldüğü Ankara’ya götürüldü.
5 şüpheliden 2’si tutuklandı
Ankara’da adliyeye sevk edilen 5 şüpheli hakkında karar verildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden M.H.D. ve S.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer üç şüpheli ise adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.
Soruşturmanın, suç örgütü kurma ve yönetme, örgüte üye olma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratacak dolandırıcılık ile vergi mevzuatına aykırılık iddiaları çerçevesinde yürütüldüğü bildirildi.
Kuyumcuların faaliyetleri merak ediliyor
Operasyonun ardından iş yerlerinin durumu ve ticari faaliyetlerin sürüp sürmediği de merak konusu oldu.
Emanet altınlar ne olacak? Vatandaşlar tedirginlik yaşamıştı
Operasyonun ilk günlerinde, söz konusu kuyumculara altın emanet ettiğini belirten vatandaşların ne olacağına ilişkin endişeleri gündeme gelmişti.
diyekonustu.com