Diye Konuştu AMP
Güncel

Haberimiz Meclis gündeminde: CHP’li vekilden Samsun’a ihanet tepkisi

Dün gündeme getirdiğimiz “Bakanlıktan Samsun’da afiş bombası! Şehrin simgesi Onur Anıtı’nı hiçe saydılar… 2001’de açılan kuleyi ‘tarihi’ diye sundular…” başlıklı haberimiz, TBMM’de gündem oldu.

27 Haziran 2024, 19:18 · Diye Konuştu

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın organizesinde, Samsun’da 8 – 16 Haziran 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan Kültür Yolu Festivali’nin afişinde tarihi hata yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Samsun’da 8 – 16 Haziran 2024 tarihleri arasında düzenleyeceği Kültür Yolu Festivali’nin afişinde, Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı nokta ve Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı sayılan kentin simgesi Onur Anıtı yok sayıldı. Afişe genel simge olarak 2001 yılında açılan bir saat kulesi konuldu ve ona da ‘tarihi saat kulesi’ notu düşüldü.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP Samsun Milletvekili Dr. Murat Çan, dün gündeme getirdiğimiz “Bakanlıktan Samsun’da afiş bombası! Şehrin simgesi Onur Anıtı’nı hiçe saydılar… 2001’de açılan kuleyi ‘tarihi’ diye sundular…” başlıklı haberimizi Meclis gündemine taşıdı. 

“BU İHANETİ DE ASLA AFFETMEYECEĞİZ”

Haberimiz içeriği üzerinden değerlendirme yapan ve Samsun’un değerlerinin soyutlaştırıldığını ifade eden Milletvekili Çan, şunları söyledi: “Samsun’un kimliği, kültürü ve değerleri, 19 Mayıs 1919’dan soyutlanamaz! Kültür Bakanlığı bu hassasiyeti, Samsun’da düzenleyeceği Kültür Yolu Festivali’nin afişinde bile dikkate almadı. İktidarın Samsun’a ve Samsun’un değerlerine yaptığı diğer ihanetler gibi, bu ihaneti de asla affetmeyeceğiz!” diye konuştu.

İşte o haber:

diyekonustu.com

#CHP #Kültür ve Turizim Bakanlığı #Kültür Yolu Festivali #meclis #Murat Çan #onur anıtı #saat kulesi #Saathane Meydanı #Samsun Milletvekili #TBMM
Paylaş: