Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında 10 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 30 adrese baskın yapılırken, 25 şüpheli gözaltına alındı. Yetkililer, firari ve farklı nedenlerle yakalanamayan şüphelilere yönelik çalışmaların da sürdüğünü bildirdi.
Soruşturmada yeni aşama
Adalet Bakanı Akın Gürlek, soruşturmanın maddi gerçeğin ortaya çıkarılması amacıyla titizlikle sürdürüldüğünü belirterek, dosyanın kamu vicdanında önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.
Yürütülen çalışmalar kapsamında toplam 29 şüphelinin belirlendiği, operasyonların ise Ankara'nın yanı sıra İstanbul, İzmir, Bursa, Balıkesir, Antalya, Adana, Çanakkale, Isparta ve Afyonkarahisar'da gerçekleştirildiği açıklandı.
Suçlamalar dikkat çekti
Soruşturma dosyasında şüpheliler hakkında "silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek veya üye olmak" ile "tasarlayarak kasten öldürme" suçlamaları yöneltildiği bildirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
2009'dan bu yana gündemde!
Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki beş kişi, 25 Mart 2009'da Kahramanmaraş'tan Yozgat'a gitmek üzere havalanan helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Aradan geçen yıllara rağmen dosya kamuoyunda en çok tartışılan soruşturmalardan biri olmayı sürdürürken, son operasyon davanın seyrine ilişkin yeni beklentileri de beraberinde getirdi.
diyekonustu.com