Varlıkları halen kendini bir sır olarak koruyan uzaylılardan kalan izler, dünyanın farklı yerlerinde yaşayan medeniyetlerin günümüze bıraktığı eski kalıntılarıyla günümüze ulaşıyor.
M.Ö. 14 BİN VE 300’Ü KAPSIYOR
Bu heykellerin dikkati çeken en sağlam örnekleri, Japon prehistoryasında M.Ö. 14 bin ve 300’lü yılları arasını kapsayan Jömon Kültürü dönemine uzanan Dogu heykelleri ve Irak’taki Ubaid Kertenkelesi…
YAPIM AMACI HALEN MUAMMA
Dogu heykelleri üzerindeki bazı tezlerde; o dönem aslında hayvanları ve insanların tasvir ettiğini düşünülse de, gerçek gözle bakıldığında uzaylıları andıran heykellerin yapım amacı muamma.
UZAYLILARDAN KALINTILAR
Diğer yandan, Orta Doğu’daki Irak da günümüze uzaylılardan kalıntılar taşıyor. Burada, Ubaidliler tarafından yapılan kertenkele biçimindeki heykeller de dikkati çekiyor. Ancak bunlar, Japonya’daki Doğu heykellerinin tam aksine kertenkeleyi anımsatıyor.
YAVRUSUNU BESLİYOR
Irak’taki muazzam heykellerin bir tanesinde, insan vücudu üzerine kertenkele kafası konularak oluşturulmuş ve bir diğeri olan kadın kertenkele figürünün kertenkele yavrusunu beslediği açık biçimde işlenmiş.
Heykellerin, gerçekte dini bir figür veya uzaylıların anlatıldığı bir tasvir aracı olduğu günümüzde halen tartışma konusu.
diyekonustu.com