The Last of Us‘ta Joel karakterine hayat veren Pedro Pascal, Entertainment Weekly’ye verdiği röportajda bu sahneyle ilgili duygularını paylaştı. Karakterinin kaderinden haberdar olduğunu belirten Pascal, “Sezon 2’nin başında öleceğimi doğrudan söylemediler ama her zaman kaynağa sadık kalınacağı yönünde bir anlayış vardı. Ne zaman ve nasıl olacağı meselesiydi” ifadelerini kullandı.
Joel’in, Kaitlyn Dever’ın canlandırdığı Abby karakteri tarafından acımasız bir şekilde öldürüldüğü sahne hakkında konuşan Pascal, duygularını şöyle dile getirdi:
“Aktif inkar halindeyim. Yaş aldıkça bir şeylerin sona erdiğini kabullenmekte daha çok zorlanıyorum. Joel karakteriyle artık vedalaşmak zorundayım ve bu beni gerçekten üzüyor.”
Sette çekim günü yaşanan duygusal anlara da değinen oyuncu, kanlı makyajla sete geldiğinde ekipteki birçok kişinin kalbinin kırıldığını hissettiğini söyledi:
“İnsanların yüzlerindeki ifadeleri görmek ilginçti. Tiksinti değil, kalp kırıklığı vardı.”
Joel’in manevi kızı Ellie’ye hayat veren Bella Ramsey ise bölümle ilgili duygularını HBO’nun kamera arkası programında paylaştı.
“Joel’in öleceğini biliyordum ama senaryoda o sahneye geldiğimde okumaktan korktum… Ağladım. Gerçekten hıçkıra hıçkıra ağladım. Bir yazıyı okurken ilk kez bu kadar duygulandım.”
Pedro Pascal, Ramsey’nin başrole geçişinden gurur duyduğunu belirterek şunları ekledi:
“Bella asla benim çocuğum olmadı ama Joel ve Ellie arasında bariz bir ebeveyn-çocuk dinamiği vardı. Onun liderlik pozisyonuna ne kadar kolay adım attığını görmek beni gururlandırdı.”
Ramsey ise Ellie karakteriyle ilgili duygularını şöyle dile getirdi:
“Bu sezon hikaye daha da karanlıklaştıkça, bu ağırlığı daha fazla hissettim. Hikayeyi sırtımda taşıyormuşum gibi hissettiğim zamanlar oldu. Bu gerçek değil elbette, ekipçe bir iş bu. Ama gerçekten duygusal olarak zor bir sezondu.”
HBO’nun fenomen dizisi, hem oyunculukları hem de duygusal derinliğiyle izleyicileri ekran başına kilitlemeye devam ediyor.
diyekonustu.com, Deadline