HABER – TOLGA BİRGÜCÜ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanlığı tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen “Samsun için Birlikte El Ele” temalı tanıtım toplantısına yoğun sağlandı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programda, protokol üyeleri konuşma yaptı.
“HİZMET AŞKIM AYRI BİR ÖNEM KAZANDI”
Kürsüye çıkarak partililere hitap eden geçtiğimiz günlerde MHP lider Devlet Bahçeli’nin kararıyla MHP Samsun İl Başkanlığı görevine atanan Burhan Mucur, “Kıymetli dava ve yol arkadaşlarım, değerli konuklar malumunuz olduğu üzere kısa bir süre önce Liderimiz, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beyin takdirleri ile Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı olarak atandım. Bu göreve gelmemde elbette kişisel duruşum, davaya sadakatim, davama ve partime hizmet aşkım ayrı bir önem kazandı. Ülkü Ocaklarından yetişmiş, teşkilatımızın her kademesinde görevler alarak geldiğim bu günlere Liderimizin tabiri ile ‘’Ülkücü Ülkücünün arkasında Dağ Gibi Durandır’’ düsturuyla geldim. Bugün görüyorum ki arkamızda dağ gibi duran Yiğit Ülküdaşlarımla aynı havayı teneffüs ediyorum. Ve bundan son derece memnuniyet duyuyorum.”
“BİZ BU ŞEHRİN CAN DAMARIYIZ”
Başkan Mucur, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün Bu salonda heyecanımıza ortak olan, yıllarca teşkilatlarımızda can siperane mücadele etmiş, partimizin ilimizde başarısı için elinden geldiğince emek sarf etmiş kıymetli yol büyüklerimizle Allah nasip ederse sevdamızın şehri Samsun’da yeni zaferler için kollarımızı sıvadık ve Bismillah dedik. Samsun hiç şüphesiz Türk tarihinde olduğu kadar Milliyetçi – Ülkücü Hareketin tarihinde de apayrı öneme sahiptir. Biz bu şehre sevdalıyız, biz bu şehrin can damarıyız. Hizmet aşkımız, genç ve dinamik ekibimiz bu şehre hizmete hazır ve nazırdır.”
“SATANLARDAN, KORKANLARDAN OLMAYACAĞIZ”
Başkan Mucur, şöyle devam etti: “Ben ve arkadaşlarım küskünlükleri, dargınlıkları bir kenara bırakarak her bir dava arkadaşımızla her bir hemşerimizle yol yürümek istiyoruz. Liderimizin ‘’Sevgide Serbestlik, Saygıda Mecburiyet Vardır’’ sözü ve yine Başbuğumuz Merhum Alparslan Türkeş beyin ‘’Satanlardan, korkanlardan, Yılanlardan, Yorulanlardan, İlk Zorlukta Vazgeçenlerden Olmayacağız’’ vurgusundan hareketle amacımız Allah rızası için bu davaya ve bu şehre hizmettir. Gerisi Lafı Güzaftır. Niyetimiz halis, nefesimiz kadimdir. Biliyoruz ki bizi bu kutlu yolda yalnız bırakmayacak ve her daim arkamızda dağ gibi duracaksınız. Birlikte yol yürüyecek, bu kutlu sancağı layıkıyla taşımamızda kader birliği yapacağız.”
“HEPİMİZ BİRİZ VE BİZ, BİRLİKTE GÜZELİZ”
Burhan Mucur, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu Vesile ile hareketimizin filizlenip meyve vermesinde emeği olan, taş medreseleri Yusufiye yapan kıymetli büyüklerimizi, dava şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet minnet ve şükranla yad ediyor ve o mücadelelerin içinden gelen ve bugün bizlerle birlikte olan değerli şahsiyetleri de saygı ve hürmetle selamlıyorum. Son söz olarak, içinizden çıkmış, hiçbir gün davasından taviz vermemiş, siyasi ve iş hayatında zikzak yapmamış, amacı partisine, davasına ve Samsun’a hizmet aşkı olan bu arkadaşınız, evladınıza güveniniz, desteğiniz ve dualarınız için ayrı ayrı teşekkür ediyor, varlığınızın benim ve arkadaşlarımız için ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulamak istiyorum. Hepimiz biriz ve biz, birlikte güzeliz.”
Konuşmaların ardından ise MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Samsun’a ilk kez genel başkan olarak geldiği 25 Nisan 1998 tarihinde gerçekleştirilen ‘İktidara Yürüyüş’ mitinginin düzenlendiği esnada Cumhuriyet Meydanı’nda çekilen fotoğraf, İl Başkanı Burhan Mucur ve İl Başkan Yardımcısı Aykut Çepni tarafından milletvekili İlyas Topsakal’a hediye edildi.
diyekonustu.com