Samsun'un Terme ilçesinde bir belediye meclis üyesinin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım, meclis oturumunda gerginliğe yol açtı. AKP'li Terme Belediye Meclis Üyesi Rümeysa Eker, paylaşımında Kemalistleri hedef alan ağır ifadeler kullandı.
"BU ÜLKEDE PEZEVENKLER KEMALİSTTİR"
Paylaşımda, "Bu ülkede pezevenkler Kemalisttir. Uyuşturucu tacirleri Kemalisttir. Elletirim, belletirim diyenler Kemalisttir. Sex Shop işletenler Kemalisttir, solu destekler" gibi ifadeler yer aldı.
MECLİS'TE OKUDU 'UTANIYORUM" DEDİ
Gerginlik, Terme Belediye Meclis toplantısında CHP'li kadın üye Neslihan Özdemir'in söz konusu paylaşımı kürsüden okumasıyla patlak verdi. Özdemir, "Utanarak okuyorum" diyerek paylaşımdaki ifadeleri meclis üyelerine aktardı.
TOPLANTIYI TERK ETTİLER
Özdemir, paylaşımı yapan Eker'i hedef alarak şu ifadeleri kullandı:
"Bu paylaşımı yapan kişi şu anda bu mecliste görev almakta. Atatürk'ü 'M. Kamal' diyerek itibarsızlaştırmaya çalışmış. Onun sana kazandırdığı seçme ve seçilme hakkından yararlanacaksın. Hangi akrabanın torpili ile kimlerin hakkını yiyerek listeye girdiğini bir düşün önce."
Konuşmasının ardından Özdemir, CHP Grubu ile birlikte toplantıyı terk etti.
TKP'DEN DE KINAMA GELDİ
Türkiye Komünist Partisi (TKP) Samsun İl Örgütü de konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Cumhuriyet fikrini ve bağımsızlık mücadelesinin önderi Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef alan hadsiz ve çirkin ifadeler nedeniyle Terme Belediyesi AKP'li Meclis Üyesi Rümeysa Eker'i kınıyoruz" denildi.
Açıklamada Samsun'un kurtuluş mücadelesindeki önemine vurgu yapılarak, "Samsun, kurtuluşun şehridir. Cumhuriyet devriminin değerlerine ve onun önderlerine yönelik saygısızlık kabul edilemez" ifadelerine yer verildi.
CHP'DEN SUÇ DUYURUSU
Tolga Birgücü
odatv.com