Diye Konuştu AMP
Politika

CHP’de yeni kriz kapıda: İhraç dosyaları gündemde

CHP’de “mutlak butlan” kararı sonrası yeniden genel başkanlık görevine gelen Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki Merkez Yönetim Kurulu (MYK), yarın saat 14.00’te toplanacak. Toplantıda parti içindeki disiplin dosyaları ve yeni yönetim yapılanmasına ilişkin önemli başlıkların ele alınması bekleniyor.

16 Haziran 2026, 18:24 · Diye Konuştu

Parti kulislerinden edinilen bilgilere göre, tutuklu bulunan CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ile CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç hakkında disiplin sürecinin başlatılması gündemde yer alıyor. Söz konusu isimlerin Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilerek ihraç istemiyle değerlendirilmesi beklenirken, olası bir kararın ardından Ankara ve İzmir örgütlerinde yeni görevlendirmelerin de gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

MYK toplantısında ayrıca ekonomi ve hukuk alanları başta olmak üzere yeni kurul ve komisyonların oluşturulmasına yönelik çalışmaların görüşülmesi planlanıyor. Parti yönetiminin, son dönemde yaşanan siyasi ve hukuki gelişmeler nedeniyle sorumlu tuttuğu bazı isimler hakkında disiplin süreçlerini sürdürme eğiliminde olduğu belirtiliyor.

Öte yandan, Parti Meclisi’nin daha önce MYK’ye verdiği yetki doğrultusunda olağan kurultay takvimi üzerindeki hazırlıklar da devam ediyor. Parti kaynakları, sürecin resmen başlamasının ardından kurultayın yaklaşık beş ila altı aylık bir takvim içerisinde tamamlanabileceğini değerlendiriyor.

Olağanüstü kurultay için toplanan imzalar teslim edilecek

CHP’nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel’e destek veren partililerin başlattığı olağanüstü kurultay girişiminde de yeni bir aşamaya geçiliyor. Noter aracılığıyla toplandığı belirtilen yaklaşık 900 imzanın yarın CHP Genel Merkezi’ne sunulması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu’na yakın çevreler ise mevcut tedbir kararları nedeniyle olağanüstü kurultay çağrısının işleme alınamayacağını savunuyor. Bu nedenle teslim edilecek imzaların parti yönetimince nasıl değerlendirileceği merak konusu olmaya devam ediyor.

diyekonustu.com

#Ankara #CHP #ihraç #İstanbul #İzmir #Mutlak Butlan
Paylaş: