Tolga Birgücü
Samsun’un İlkadım İlçesi Çatalarmut Mahallesi’nde yer alan Kürtün Vadisi, heyelanlı tarım arazisi olduğu halde imara açılmak istendi.
Komisyondan oy çokluğuyla geçen ve muhalefet partilerinin, STK’ların ve vatandaşların tepkilerini alan Kürtün Vadisi projesi, şubat ayında Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis gündemine getirildi.
AKP’Lİ MECLİS ÜYESİNDEN ‘BEKLETELİM’ ÖNERGESİ
Yoğun tepkiler alan imar uygulaması, belediye meclisinde AKP’li meclis üyesi Recep Kemal Certel’in verdiği önergenin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından beklemeye alındı.
AKP’Lİ DEMİR: 4 KATLI YAPILAŞMA PLANI ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ
Bugün Samsun’da görev yapan basın. mensuplarıyla biraraya gelen AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, vadi projesiyle ilgili açıklama yaptı. Doğal ekosisteme sahip Kürtün Vadisi’ni imara açmayı planladıklarını kaydeden AKP’li Demir, şunları söyledi: “Yeni ve modern imar planları ile Kürtün Vadisi’nde olacağı gibi, yatay mimari ile 4 katlı yapılaşmaların olduğu yeni bir planlama üzerinde çalışıyoruz. Yukarıdan bakıldığında sadece yapıların çatılarının göründüğü bir Samsun’da yeşilliğin hakim olduğunu görmek arzusundayız.”
diyekonustu.com