
Edebiyat Nöbeti’nin 29’uncu sayısının dosya konusunda Türk edebiyatının önemli isimlerinden yazar Hasan İzzettin Dinamo’ya yer verildi. Edebiyat Nöbeti, yayım hayatına istikrarlı bir şekilde devam ediyor. 2 Aylık süresiz olarak yayımlanan derginin Temmuz-Ağustos 2020 sayısı okurlarıyla buluştu. Türkiye’nin önemli edebiyat dergilerinden biri olan Edebiyat Nöbeti’nin 29’uncu sayısının dosya konusu; şiir, roman, destan gibi türlerde bir çok önemli esere imzasını atan Türk edebiyatının en önemli kalemlerinden biri olan yazar Hasan İzzettin Dinamo’ya yer verildi.
DERGİYE KATKI VERDİLER
Derginin bu sayısının dosyasına; Güngör Gencay, Ahmet Özer, Melih Yıldız, Mertcan Karacan, Ömer Turan, H.Hüseyin Yalvaç ve Celal Karaca katkı sağladı. Derginin kapak resmini Mustafa Bilgin çizdi.
ŞİİR, ÖYKÜ VE YAZI ZİYAFETİ
Dergide Özge Sönmez, Hilmi Haşal, Süleyman Berç Haçıl, Ahmet Önel, Mehmet Rüzgâr, Arzu K.Ayçiçek, Seval Karadeniz, Zekeriya Çavuşoğlu, İbrahim Ekrem Keleşoğlu, Osman Bozkurt, Gazanfer Eryüksel, Nedim Sarıkaya, Hatice Tarkan Doğanay, Volkan Hacıoğlu, Beste Bekir, Duran Aydın, Ahmet Emin Atasoy, Bülent Güldal, Fatma Hatun Esen, Şerif Tezgörenler, Osman Erkan, Onur Belli, Esen Taşkın şiirleriyle yer aldı ve Emil Lungeanu’nun şiirini İffet Tosun çevirdi. Ayrıca Leyla Ruhan Okyay, Zeynep Aliye, Arzu Alkan Ateş, Demet Eker Özenbaş, Kenan Biberci, Barış Akkurt, Erdoğan Acar da öyküleriyle bu sayıda yer aldı. Dergiye Yaşar Seyman, Mehmet Atila, Osman Bozkurt, Hasan Öztürk, Kenan Ovacık, Nuri Aksakal, Öner Yağcı, Murat Karacan, Nazmi Öner ve Nurdan Aladağ yazılarıyla, Nevruz Uğur mektup yazısıyla, Murat Karacan kitap tanıtım yazısıyla, Akın Ersöz anı yazısıyla destek verdi.
HASAN İZZETTİN DİNAMO KİMDİR?
Türk yazar Hasan İzzettin Dinamo, (1 Ocak 1909 Akçaabat – 20 Haziran 1989, İstanbul) ailesiyle önce İstanbul’a sonra Samsun’a yerleşti. Babası Birinci Dünya Savaşı’nda öldü. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü’ndeki eğitimini tamamlayamadan ayrılan yazar, geçimini çeviriler yaparak ve özel ders vererek sağladı. Dinamo, toplumcu gerçekçi sanatçılardandır. Son derece üretken bir sanatçı olan Dinamo şiir, roman, destan gibi türlerde eserler kaleme almıştır. İlk şiir kitabı “Adsız Kitap”tır. İlk şiirlerinde Rıza Tevfik’in, Faruk Nafiz’in, Yusuf Ziya’nın ve Orhan Seyfi’nin etkileri görülür.